18.12.2021 13:42
Blogi

Katoavaa kansanperinnettä etsimässä 

"..Pikku-Japi on turkulainen supermies. Todistaja kertoo: Miehellä ei ollut pituutta ku 145cm. Talvisin oli ns kunon kansalainen, painoi duunia ku hullu ja hankki kaikenlaista tavallisen elämän tavaraa. Mutta sitten ku kevät koitti, alkoi Jano.

Sälli myi kaiken pois, otti lomaa duunista ja lähti dokaamaan. Alkuun alkon tuotteilla, sitten ku rahat alkoi loppumaan siirtyi korvikkeisiin. Hyvin harvoin näkyi missään, koska dokas yksin metsässä. Ja koko aikana ei kertaakaan peseytynyt jollei sammunut sateeseen. Uskotteko kun sanon että mies haisi pahalta sitten syksyllä.

Asuin silloin Nuutinkodissa, ja eräänä syyspäivänä Pikku-Japi sitten palas taas. Alkometri näytti liki kuutta promillea... Totes vaan et jopas on kertynyt. Ambulanssi sit soitettiin koska se olis kuollut ilman kontrolloitua laskua. Eivät ihan meinanneet uskoa lukemaa ku tää reippaana ukkona käveli itse, ilman huojumista lanssiin.

Toisella kertaa ei soitettu vaan kuorittiin vaatteet ja annettiin hiukan peitettä ja autolla kuskattiin katkolle. Se auto haisi kolme viikkoa... Ihmekös tuo ku kalsaritkin pysy kasassa paskalla. Sen vaatteet siis periaatteessa maatui päälle. Iloisesti ne kyl paloi, ei iletty koskea niihin sen vertaa että olis kannettu roskiin.."

Kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.