16.01.2018 07:40
Blogi

Kun terve potilas on tabu 

Asiakkaallahan täytyy olla aina syy miksi hänet on kiikutettu ovesta sisään tai miksi omasta toimestaan on tullut asiakaspalvelijan puheille. Asiakas kertoo ongelmastaan, ja -palvelija kertoo joko rehellisen syyn tai ympäripuhuu asiakkaan puolelleen. 

Näin toimii myös lääkealan bisnes. Epileptikolle ei aina esim. kerrota että kohtaukset on hallittavissa muunnellun atkinsin muodossa. Ja ylipainoiselle/lihavalle hyssytellään atkinsin (alakarppauksen) aloittamisesta vaikka sen voisi tehdä poistamalla punainen liha käytöstä, ja eläinrasvat ja vaihtamalla ne vaikka kalaan, kanaan, kananmuniin ja tofuun ja kovat rasvat oliiviöljyyn.

Aknepotilaalle ei sanota, että aknearvet ja iho-ongelmat on parannettavissa ruokasoodalla ja vedellä. 1. Huuhtele kasvot vedellä 2. Hiero tl ruokasoodaa naamaas 3. Huuhtele naama ruokasoodasta. Sama resepti toimii hilseilevän hiuspohjan kanssa kunhan pidät 2-5 päivän pesuväliä. 

Olet lääkärissä, olet uskonnollisesta perheestä tai uskot luontaistuotehoitoihin. Tai molempia. Lääkäri ei aina sano, että "koti, uskonto, isänmaa". Joku lääkäri saattaa jopa sanoa, että olet psykoottinen tai aivopesty. Ja antaa lääkkeet. 

Muista, että kun astut lääkäriin, älä heittäydy "hyväksi potilaaksi". Olet myöskin asiakas, jolla on oikeus valittaa. 

Kerron oman tarinani. Olen käyttänyt erästä lääkettä, joka on määrätty autistiseen ja maaniseen käyttäytymiseeni. Ja myös siksi että olen uskonnollinen. Noh. Lääke on hidastanut aivotoimintaani ja vienyt jopa 75% puhekykyni. Toinen: se aiheuttaa lisää maanista ja itsetuhoista käyttäytymistä. Ja syön sen rinnalla masennuslääkettä. Ja koska nämä molemmat lääkkeet aiheuttavat yhdessä närästystä, joudun syömään haponsalpaajia. 

Mutta kuten eräs hoitaja myönsi minulle, se olisi lääkebisnestä vastaan jos toisenlaiset parantavat hoidot hyväksyttäisi ja potilaat tulis terveeksi. Heiltä loppuis rahat ja asiakkaat. 

Mutta, olen erimieltä. Minusta edes psykiatrin ei kuulu valehdella potilaalle rahan takia tämän olevan sekopää, jos tämä on mieleltään terve.

 

Kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.
caf
Vahvistettu
Siviilisääty
Naimisissa
Suuntautuminen
Bi
Rekisteröitynyt
04.01.2018
Status:
Poissa