Vanhemmille

Tällä sivulla kerromme Randomin toimintaa ja usein kysyttyjä kysymyksiä koostetusti vanhempia varten. Jos sivu ei avannut asiaa jota mietit, ota ihmeessä yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikä Randomi on?

Randomi on palvelu, joka tarjoaa niin anonyymiä chat-seuraa kaikille kuin yhteisöllisiä toimintoja rekisteröityneille käyttäjille. Olemme yksi Suomen suurimmista nuorisolle suunnitelluista verkkoyhteisöistä noin 70 000 käynnillä viikossa.

Mitä nuoresi tekee Randomissa?

Randomissa nuoresi voi tehdä paljon erilaisia asioita. Jokainen Randomin kävijä voi chattailla ilman tiliä anonyymichateissa. Näissä voit jutella täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Toinen käyttäjä ei saa tietää mitään nuorestasi, ellei  nuori itse kerro.

Rekisteröityneenä käyttäjänä nuori voi myös luoda palveluun omanlaisensa profiilin, lisätä kuvia itsestänsä, pitää blogia, olla yhteisöissä, viestitellä kavereiden kanssa ja selata muiden sisältöä. Jokaisen käyttäjän palvelussamme voi estää ja ilmiantaa.

Mitä Randomissa saa tehdä?

Randomissa voi lisätä itse luomaansa sisältöä, jutella tuntemattomien ja tuttujen kanssa sekä viettää aikaa. Jokainen Randomin käyttäjä on hyväksynyt palvelun käyttöehdot käyttäessään sivustoa ja sitoutuu noudattamaan niitä. Valvomme palvelun väärinkäytöksiä käyttäjien tekemien ilmoitusten ja omavalvonnan perusteella ja poistamme häiriötekijät.

Miten palvelua valvotaan?

Yhteisöpalvelua valvoo aktiivisesti vapaaehtoistyönä moderaattorit. Heille on annettu toimintaan asianmukaiset ohjeet ja koulutus. Anonyymissä chatissa ei erikseen moderoida, videochattia lukuun ottamatta, mutta chatissa voi tehdä aina käyttäjästä ilmoituksen ja käyttäjiä estetään saatujen ilmoitusten perusteella aktiivisesti.

Palvelumme on kuitenkin suuri ja on siis selvää ettemme pysty valvomaan palveluamme kokoajan, joten käyttöehtojen rikkojia voi löytyä. Jos kohtaat palvelussamme näitä, ilmoitathan niistä.

Onko sivusto maksullinen?

Randomi on ilmainen käyttää, koska palvelu on mainosrahoitettu. Sivustolla on kuitenkin maksullisia ominaisuuksia mm. timanttijäsenyys ja oma kuva. Nämä lisäpalvelut voi tilata PayPal-palvelun tai mobiilimaksun välityksellä. Kaikki ostokset ovat kertaostoksia, eikä jatkuvia kuukausimaksullisia tilauksia palvelussamme ole, joten pelkoa epätoivotuista maksuista ei ole.

Rekisteröityessä kysytään henkilökohtaisia tietoja, kuka näkee nämä?

Tietojen näyttäminen profiilissa on vapaaehtoista. Vain ylläpitäjät näkevät nämä tiedot myös piilotettuina. Tietoja ei myydä eikä luovuteta eteenpäin ilman käyttäjän lupaa. Voit lukea rekisteriselosteemme täältä.

Kohtasin Randomissa käyttöehtojen/lain vastaista materiaalia. Miten toimin?

Ota yhteys asiakaspalveluun niin poistamme materiaalin. Halutessasi voit jättää myös poliisille nettivinkin tai pelastakaa lapset ry:lle nettivihjeen.

Voiko toisen tilille murtautua?

Ainoa tapa päästä toisen tiliin käsiksi on tietää käyttäjän salasana. Salasana on hyvä pitää hyvässä tallessa ja vaihtaa säännöllisin väliajoin.

Onko Randomissa ikärajaa?

On, 15 vuotta. Tätä nuoremmat eivät saa käyttää palvelua edes vanhempien luvalla. Suosittelemme kuitenkin aina keskustelemaan nuoren kanssa internetin käytöstä yleisesti, jotta ongelmilta vältytään.

Lastani kiusataan Randomissa. Mitä voin tehdä?

Ilmoittakaa häiriköivästä käyttäjästä ylläpidolle kyseisen käyttäjän profiilin kautta taikka sähköpostilla asiakaspalveluun. Otamme jokaisen tapauksen vakavissaan ja puutumme asiaan tapauskohtaisesti.

Haluan lapseni tilin pois Randomista. Mitä tehdä?

Pyydä nuortasi poistamaan tunnus itse tai ota yhteys asiakaspalveluumme. Muistathan, että sosiaalinen media on nykypäivän nuorten yhteydenpitoverkostoa ja suosittelemme keskustelemaan nuoren kanssa sosiaalisen median käytöstä täyskiellon sijasta. Maailmalla on myös monia muita sosiaalisia medioita, joissa nuoresi voi jatkaa sosiaalista mediaansa ja joissa valvonta on paljon huonompaa. Suomessa toimivana palveluna meitä sitoo Suomen laki toisin kuin ulkomaalaisia palveluita. Pystymme myös luovuttamaan suurimmasta osasta palveluamme tiedot poliisille tarpeen vaatiessa.

En ymmärtänyt/löytänyt haluamaani asiaa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@randomi.fi ja kysy asiasi. Tyhmää kysymystä ei olekaan!