02.02.2019 00:47
Blogi

Puhutaan harrastuksista 

Moi! Viime blogista on nyt muutama kuukausi aikaa ja nyt kirjottelen jostain asiasta mikä just nyt tuli mieleen eli harrastuksista. :D En siis puhu omista harrastuksista (tiedätte kyllä mitä harrastan, jos luitte mun ekan blogin) vaan yleensä ottaen harrastuksista.

Harrastuksia on moneen lähtöön, niitä on kaikille suunnattuja ja kaikilla varmasti jokin harrastus on. Okei, saatat just nyt väittää, ettei sulla oo yhtäkään, okei ajatellaan vähän eri näkökulmista asioista. Yleensä harrastuksista, kun puhutaan, niin heti tulee mieleen liikunta tai musiikki. Toki myös taide ja kulttuurihommelit myös kuten kirjoittaminen, teatteri ja piirtäminen. Mutta on olemassa myös muitakin harrastuksia, esimerkiksi minun korttitemppuharrastus ja myös miksei ulkoilu (puhutaan nyt sellasista pitemmistä ulkoilujaksoista, ei välttämättä lenkistä vaan muuten vaan ulkona olemisesta). Jotkut aattelee, ettei se muka harrastus ole. No, minun mielipiteeni on, että joku voi sen kokea harrastuksena ihan samalla tavalla kuin kalastamisen, pelaamisen tai veneilyn. Se, mikä ratkaisee on se, että siitä tekemisestä just se tekijä ite nauttii, ei se, että sen tekemisen pitäs olla jotain kroppaa rasittavaa, hirveän hienoa tai taitavaa. Tämän logiikan perusteella joku voisi väittää nukkumista tai syömistä harrastukseksi, eikä siinä mitään haittaa ole, jos niin väittää, mutta nukkuminen ja syöminen on perustarpeita, joita jokainen ihminen tarvitsee ja vaikka niistä voi löytää nautinnon, niin perustarpeet on perustarpeita, nautitpa niistä tai et. Okei, taas joku möläyttää, että kyllähän ulkoilukin on perustarve, sillä pitäähän jokaisen ulkona käydä. Mutta kuten aiemmin mainitsin, niin puhutaan ulkoilusta, jossa nautitaan siitä, että ollaan ulkona eikä vain käydä siellä.

Harrastuksien ei tarvitse olla mitään hienoa, se riittää kunhan sä ite nautit tehä sitä. Nyt, jos ajattelet tarkemmin, niin sulla saattaa olla (just sun oma) harrastus mielessä, mitä ei blogin alussa ollut :D Tai jos ei ole vielä, niin voin antaa muutamia esimerkkejä vielä, mitkä voi luokitella harrastuksiksi; kaverien kanssa hengaaminen, pasianssi, lemmikin ulkoiluttaminen, lautapelit, autohuviajelu, uutisten seuraaminen... Ja niin lista jatkuu. Jos et ole varma onko se sun juttusi, mitä mietit, harrastus, niin kysy ihteltäs nää kaksi kysymystä: 1. Nautitko sen tekemisestä? 2. Onko se jotain, mitä (lähes) kaikki ihmiset tekevät? Jos vastasit "kyllä" molempiin, niin se on aivan taatusti harrastus! Jos taas et vieläkään keksi mitään, niin kysy ihteltäs nää: 1. Mitä sä teet usein? 2. Tykkäätkö siitä? 3. Onko se jotain, mitä (lähes) kaikki ihmiset tekevät? Jos löysit vastauksen kohtaan 1 ja vastasit jälkimmäisiin "kyllä", niin sulla on harrastuksena ainakin se. On mahdollista, että joku ei ajattele esimerkiksi pasianssin olevan harrastus ja se on ihan fine. Tärkeintä on (kuten aiemmin sanoin), että tekijä ite pitää sitä harrastuksena. Ja eikä välttämättä tekijän tarvitse itse, sitä harrastuksena pitää, riittää kunhan se on jotain mitä tykkää tehä.

Loppuun haluan sanoa, että kannattaa omata edes yksi harrastus olkoon se mikä vaan, se oikeesti edistää sun onnellisuutta, kun sulla on jotain mitä tykkäät tehä :) Ja vielä sen, että rohkaisen halukkaita aloittamaan ja/tai kokeilemaan jotain uutta, sillä siitä saattaa tulla tärkeä harrastus sulle tai sitten ei tule, mutta silti on tullut kokeiltua jotain uutta ja erilaista :)

Kiitos ajastanne, kun jaksoit lukea tämän blogin! Saa kommentteihin heittää kysymyksiä tai muuta kommentoitavaa! :) Palataan astioille seuraavassa blogissa mikäli sellainen joskus tulee :D

-- Tomi

Kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.
Tomberman3
Vahvistettu
Nimi
Tomi
Paikkakunta
Jyväskylä
Syntymäpäivä
27.12.1999 (19,65v)
Suuntautuminen
Hetero
Sähköposti
tomberman3@gmail.com
Skype
live:tomberman3_1
Kik Messenger
tomberman3
Snapchat
tomberman3
Instagram
tomberman3
Rekisteröitynyt
28.11.2018
Status:
Poissa
Nähty:
03:14 15.8.2019