Hae yhteisöä
Yhteisön nimi:
Kategoria:

KISS

Kategoria: Musiikki
Kiss on yhdysvaltalainen rockmusiikkia esittävä yhtye, jonka laulaja ja rytmikitaristi Paul Stanley ja basisti-laulaja Gene Simmons perustivat vuonna 1973 New York Cityssa. Stanleyn ja Simmonsin lisäksi yhtyeen alkuperäisen kokoonpanon muodostivat soolokitaristi Ace Frehley jarumpali Peter Criss. Kissin kokoonpano on yhtyeen uran aikana vaihtunut joitain kertoja ja Stanley ja Simmons ovat ainoat muusikot, jotka ovat vaikuttaneet yhtyeessä kautta sen uran. Nykyisessä kokoonpanossa heidän kanssaan vaikuttavat soolokitaristi Tommy Thayer ja rumpaliEric Singer. Kiss on hyvin tunnistettavissa paitsi musiikistaan, mutta myös vaikuttavasta lavaesiintymisestään, joka sisältää runsaastipyrotekniikkaa, ja ulkonäöstään, jonka osia ovat muun muassa yhtyeen jäsenten kasvomeikkikuviot ja näyttävät esiintymisasut sekä korkeat platform-kengät.Edellämainittujen seikkojen vuoksi Kissiä on ajoittain syytetty muun muassa satanismista, mutta yhtye on johdonmukaisesti kiistänyt väitteet.

Kissin musiikki on läpi yhtyeen uran ollut suurimmaksi osaksi hard rockia ja heavy metalia mutta yhtye on levytyksillään ammentanut vaikutteita muun muassa diskomusiikistaprogressiivisesta rockistaglam metalista ja grungesta. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Rock and Roll All Nite", "Beth", "Detroit Rock City", "Love Gun", "I Was Made for Lovin' You", "Lick It Up", "Heaven’s on Fire" ja "Forever". Yhtyeen viimeisin studioalbumi on vuoden 2012 syksyllä julkaistu Monster.

Maailmanlaajuisesti Kiss on myynyt yli 100 miljoonaa albumia, joista yli 40 miljoonaa pelkästään Yhdysvalloissa. Kiss on maailman pitkäikäisimpiä yhä toimivia yhtyeitä rockmusiikin saralla ja se on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1973. Heavy metalin ja hard rockin rajoja aikanaan koetellut, pieniltä klubeilta stadionkonserttien veteraaniesiintyjäksi noussut Kiss on sittemmin esiintynyt Melbournen sinfoniaorkesterinkanssa AustraliassaSuper Bowl XXXIII:n alkuseremoniassa sekä vuoden 2002 Salt Lake Cityn talviolympialaisten päätösohjelmassa.Suomessa Kiss on konsertoinut seitsemän kertaa Helsingissä sekä kerran Oulussa ja Tampereella.

Jäsenten kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.