Hae yhteisöä
Yhteisön nimi:
Kategoria:

Europe

Kategoria: Musiikki
Europe on ruotsalainen Upplands Väsbystä kotoisin oleva hard rock -yhtye. Yhtye aloitti vuonna 1979 nimellä Force, ja sen musiikki on tyylisuuntiinsa nähden kevyttä.

 

Europen läpimurtolevy oli vuonna 1986 ilmestynyt The Final Countdown. Levyn nimikappaleesta ”The Final Countdown” tuli niin suosittu, että monet ovat nähneet siitä muodostuneen jonkinlaisen taakan yhtyeelle. Muita tunnettuja kappaleita ovat ”Rock The Night”, ”Cherokee”, ”Wings of Tomorrow”, ”Carrie”, ”I’ll Cry For You”, ”Hero”, ”Last Look At Eden”, ”New Love in Town” ja ”Superstitious”.

Vuoden 1992 jälkeen Europe piti pitkään taukoa ja sen jäsenet tekivät soololevyjä. Europe aktivoitui uudestaan vuoden 1999 lopulla ja esitti kaksi kappaletta Tukholmassa uudenvuoden 2000 aattona. Tämä oli ainoa kerta, kun yhtyeen molemmat kitaristit soittivat lavalla samaan aikaan. Europe jatkoi konsertin jälkeen hiljaiseloa, jonka katkaisi lokakuussa 2003 annettu ilmoitus Europen tunnetuimman kokoonpanon tulevasta kiertueesta ja uudesta levystä. Vuoden 2004 festivaalikiertueen jälkeen Europe julkaisi uuden albumin Start From The Dark loppuvuodesta 2004. Kriitikot antoivat levylle yllättävänkin hyviä arvioita, mutta fanit ottivat uuden ”rankemman” linjan ristiriitaisesti vastaan. Uusimpien levyjen myötä Europen musiikki on menossa rankempaan suuntaan. Europe on myynyt levyjään maailmanlaajuisesti 20 miljoonaa kappaletta. Europen tunnetuin kappale ”The Final Countdown” on Rauman Lukon maalilaulu. Europella on rockin ruotsinmestaruus kappaleella ”King Will Return”.

Europe esiintyi Osla Live 2012 -festivaaleilla Porvoossa.

Jäsenten kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.