Hae yhteisöä
Yhteisön nimi:
Kategoria:

Pelastakaa Lapset RY

Kategoria: Muut

Keitä me olemme

Ihmisistä muodostuva Pelastakaa Lapset logo


Pelastakaa Lapset taistelee lasten oikeuksien puolesta parantaakseen välittömästi ja pysyvästi lasten elämää kaikkialla maailmassa. Tämä tapahtuu laadukkaan ammatillisen työn, lapsipoliittisen vaikuttamisen ja auttamisen kautta.

Pelastakaa Lapset tekee työtä lasta arvostavan, lasta huomioivan, lasta kuulevan, lapsilta oppivan, lapsille toivoa antavan sekä lapsille mahdollisuuksia antavan maailman puolesta.

Pelastakaa Lapset on osa maailmanlaajuista Save the Children -liikettä, joka antaa lapsille toivoa, tukea ja turvaa noin 120 maassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa jokaisella lapsella on oikeus elämään, koulutukseen ja suojeluun.

Pelastakaa Lapset on perustettu vuonna 1922, jolloin tasavallan presidentin puoliso Ester Ståhlberg ryhtyi hankkimaan kasvatuskoteja kansalaissodan sotaorvoille. Ester Ståhlberg muotoili järjestön tunnuslauseen "jokaisella lapsella on oikeus kasvaa hyvässä kodissa".

Nykyään Pelastakaa Lapset tekee edelleen työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien puolesta YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen mukaisesti vaikuttamalla yhteiskunnan asenteisiin lapsia kohtaan, edistämällä pitkäkestoisesti lasten henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä auttamalla katastrofeista ja kriiseistä kärsiviä lapsia kaikkialla maailmassa.

Pelastakaa Lapset on voittoa tuottamaton suomalainen kansalaisjärjestö, joka pyrkii parantamaan koko lapsiväestön asemaa ja edistää lapsen edun toteutumista.

Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa mm. oman varainhankinnan (keräys- ja myyntitoiminta), lahjoitusten ja yritysyhteistyön kautta, jäsenmaksuista, Raha-automaattiyhdistykseltä sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoista. Toimintamuotoja ovat mm. vapaaehtoistoiminta, kotimaiset ja kansainväliset adoptiot, kummitoiminta, lasten hätäaputoiminta, lähialue- ja kehitysyhteistyöhankkeet sekä lasten lomakoti-, tukiperhe-, sijaiskoti-, ja lastenkotitoiminta eri puolilla Suomea.


http://www.pelastakaalapset.fi/

Jäsenten kommentit
Kirjaudu sisään nähdäksesi kommentit.